לגזר הדין בעניין מדינת ישראל נגד נ.י.כ.
לבית משפט השלום בראשל"צ הוגש כתב אישום שבו נטען, כי אדם שעבד בעבר במוקדי אבטחה, פרץ למקומות פרטיים באמצעות נטרול האזעקות מרחוק, וגנב רכוש. על הנאשם, שהודה במעשיו והורשע, נגזר עונש של 5 שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס של 1,500 ש"ח.
בכתב אישום שהוגש נגד אדם שעבד בתחום מוקדי אבטחה, נטען כי בעזרת שימוש בתוכנת 'COMAX', המאפשרת שליטה מרחוק ללקוחות אשר מותקנת אצלם אזעקה, התחבר הנאשם אל האזעקה, למד את מאפייניה ונטרל אותה מבלי שאף אחד מהלקוחות יודע כי היא מנוטרלת, וכך הצליח לגנוב רכוש מאותם לקוחות ולהזיק לרכוש הקיים.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון לפיו הנאשם יודה ויורשע, כאשר המדינה תבקש 6 שנות מאסר, מאסר על תנאי, קנס ופיצוי והנאשם יבקש עונש של 3 שנות מאסר בפועל ומאסר על תנאי.
בהתאם להסדר הטיעון כאמור, הורשע הנאשם בין היתר בעבירות של חדירה לחומר מחשב, היזק בזדון, פריצה לשם גניבה, שיבוש חומר מחשב, התפרצות לבניין וגניבה.
בטיעוניה לעונש טענה המדינה בין היתר, כי העבירות שביצע הנאשם הינן חמורות והתבצעו לאורך תקופה ארוכה של שנה וחודשיים, וכי יש לתת משקל לחומרה לכך ששילב בין עבירת הגניבה והפריצה ולבין עבירות המחשב שביצע, במטרה להצליח בגניבה, כשהנאשם השתמש לשם כך בידע המקצועי שרכש בתוכנה שהייתה ברשותו, מתוקף עבודתו, כך שניתן לערוך אנלוגיה בינו לבין עובד הגונב ידע מעבודתו ומשתמש בו נגד המעביד.
דרך ההתנהלות העבריינית כאמור, כך טענה, הופכת את הנאשם למסוכן ומצדיקה להחמיר עמו את הדין ולהשית עליו את רף הענישה הגבוה שנקבע בהסדר הטיעון.
בא-כוח הנאשם טען בין היתר, כי הנאשם ביצע את העבירות כיוון שחלה התדרדרות במצבו הכלכלי, לאחר שאיבד את ביתו ועבודתו ועבר תאונת דרכים קשה, והיה מצוי בהליך פשיטת רגל. נטען, כי לאחר שגורמים שליליים מצאו את דרכם אליו, הם ניצלו לרעה את הידע הטכני שהיה ברשותו ועשו בו שימוש לרעה.
בנוסף נטען, כי מדובר ברף נמוך של עבירות פריצה, מאחר שהנאשם לא נכח בזירות האירוע בפועל. הסניגור הדגיש, כי הנאשם נעדר עבר פלילי, אב לשני בנים, אחד מהם בעל צרכים מיוחדים, כי משפחתו הפכה לנתמכת סעד, וכי אילו היה יכול לעמוד בכך כלכלית, היה מוכן לפצות את הקורבנות, וביקש להשית על הנאשם את רף הענישה הנמוך שבהסדר הטיעון.
השופטת איטה נחמן קבעה, כי יש לזקוף לחובת הנאשם את חומרת העבירות בהן הורשע, הפגיעה בקורבנות, וכן את העובדה כי ניצל את הידע המקצועי שרכש ועשה שימוש בתוכנת ניהול מערכות האזעקה למטרות לא חוקיות.
פרמטר נוסף שיש להתחשב בו, כך נקבע, הינו הזמן הממושך שבו ביצע את העבירות עד שנתפס, ולפיכך מוצדק במקרה זה להטיל על הנאשם עונש חמור בהתאם לרף עליו הוסכם בהסדר הטיעון.
עם זאת נקבע, כי יש לזקוף לזכות הנאשם את עברו הנקי, מצבו המשפחתי, הבריאותי והכלכלי, והודייתו שחסכה זמן שיפוטי יקר. כמו כן נפסק, כי לא ניתן להתעלם מכך שהנאשם הפנים את הפסול במעשיו והביע אמפטיה לקורבנותיו.
לפיכך גזרה השופטת על הנאשם עונש של 5 שנות מאסר בפועל כאמור, מאסר על תנאי וקנס של 1,500 ש"ח בלבד.
לגזר הדין בעניין מדינת ישראל נגד נ.י.כ.
למדור: פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.